Klubbens historie

Ved årtusenskiftet hadde eksistert en Husqvarnaklubb i Sverige i mange år. I Norge kjørte mange Husqvarna både på veien og på bane. Derfor grodde tanken fram om at vi også i Norge burde etablere en Husqvarnaklubb. Beslutningen om dette ble tatt av Lars Bergskaug, Carl Reidar Andersen og Per Berg, og stiftelsesmøtet fant sted 11. mars 2003, på 100-årsdagen for starten på motorsykkel-produksjonen ved Husqvarna Vapenfabrik, 11. mars 1903.

Stifterne hadde ikke store konkrete planer for hva klubben skulle bli på det tidspunktet, og ressurser var det også lite av. Derimot bra dugnadsånd. Stifterne inviterte som medlemmer personer de visste hadde Husqvarna eller hadde kjørt dette tidligere. Ambisjoner om egen klubbavis var der også, og første nummer av Qvarnaposten kom ut få uker etter stiftingen med Per Berg som redaktør.

Allerede første virkeår hadde klubben 30 medlemmer. Til 100-årsjubileet for Husqvarna som ble holdt i begynnelsen av juni 2003 ble Carl Reidar Andersen, Bjørn Rotheim, Per Berg og Terje Karlsen invitert til paradekjøringen og jubileumsmiddagen, og det tradisjonelle Husqvarna Rallyt dagen etter. Et slikt stort arrangement fikk stor medieoppmerksomhet og ble også en drivkraft for klubben og medlemsrekrutteringen.

 

Trykk på linken for å se  Stiftelsesdokumentet av 2003